Mi más

Mi más Rokuganban ebben a kampányban?

 • Időpont
  Az első kiadás korában játszunk a Scorpio puccs előtt valamivel 1109-ben
 • Shugenják
  Shugenják jelentős része nem jut túl a 4-5 képzettség szinten, mert nincs rá szükségük és veszélyes. Egy falusi shugenja nagyon jól elvan a az “alap” tudásával.
  A karakterek nagy tudása kimagasló és egyedi.
 • Gaijinok
  Gaijinokról össze-vissza írtak, hogy itt tisztázom, hogy nálam mi a helyzetük.

Gaijinok továbbra sem jöhetnek Rokubánban, de rejtélyes módon mégis itt vannak. Senki nem tudja pontosan mennyien, mert minek megszámolni. Gaijinok akik valahogy kaptak egy klánon keresztül birodalmi engedélyt, hogy Rokubanban maradhassanak, általában helyhez kötöttek (ld. Magda Ryoko Owariban), vagy klán tagok (ld. Bayushi Lorenko). Legtöbbjük itt születtek vagy olyan sokáig voltak itt, hogy szinte teljesen beolvadtak. Ennek ellenére természetesen lenézik őket, ahogy sok Unicornt is.
Rokugani teológia szerint etak, gyakorlatilag nincsen semmilyen joguk. Mint sok minden más Rokuganban , ez sem ilyen egyszerű. Mivel (ha van) birodalmi engedélyük, nem lehet csak úgy megölni vagy bántani őket, mert Hantei maga adott engedélyt nekik, hogy Rokuganban legyenek. Ez védelmet ad nekik, bár jogos indokkal, amit könnyű találni, ugyanúgy vádolhatóak mint bárki más.
Gaijinok -2-vel dobnak minden szociális képzettséget (ahogy például a Motok is), mivel lenézik őket.

Mi más

L5R - Ha az utolsó Hantei elbukik michaelsd michaelsd